20-01-09

Brugge en de kust

 

Brugge en Zeeuws-Vlaanderen

fotostad

De prachtige driehoek tussen Breskens, Knokke en Brugge is zonder twijfel één van de leukste gebieden om een uitstap in Nederland en België te maken.

Cultuur, natuur, zon, zee & strand: de driehoek heeft het allemaal en laat je naar hartelust genieten!

Brugge = Cultuur

bezoekstad

De onvergetelijk mooie eeuwenoude stad Bruges is een perfect voorbeeld van het samengaan van geschiedenis, cultuur en hedendaagsheid. Deze middeleeuwse stad kende zijn sterkste groei tussen 1200 en 1400, toen het Zwin, de voormalige zeearm tussen Knokke (België) en Cadzand (Nederland) nog niet verzand was en nog een bevaarbare waterweg en een belangrijke handelsroute was naar de zee. Het einde van de hoogdagen van Brugge was dan ook duidelijk verbonden met het dichtslibben van het Zwin (vandaag een prachtig natuurreservaat). Brugge kwam met recht en reden op de lijst van het UNESCO wereldergoed terecht, niet in het minst vanwege de onschatbare historische waarde van de binnenstad. Brugge is de uitgelezen plaats om de middeleeuwen opnieuw te leren kennen. De sfeer van deze tijd is nog in elke straat en op elk plein voelbaar.

Het is absoluut een unieke ervaring om te logeren in één van de hotels Brugge die je vaak in historische panden aantreft die volledig omgeturnd werden tot prachtige luxe hotels Brugge. Het leeuwendeel van deze hotels in Brugge vallen wel iets duurder uit dan de goedkope hotels Brugge maar hiertegenover staat dat een verblijf in een luxe hotel Brugge dan ook een onvergetelijke ervaring is.

Je kunt bijvoorbeeld een logement boeken in het Pand Hotel, gelegen op een kleine boogscheut van de wonderbaarlijke rozendhoedkaai (zie foto). Het Pand hotel is een uiterst charmant hotel Brugge en tevens een prijzenwinnend concept. Je overnacht hier midden in het historische centrum en de beste plekjes zijn maar een paar stappen verwijderd van het hotel Bruges.

Op een steenworp van het Pand hotel tref je het hotel Die Swaene aan, een ander treffend voorbeeld van een luxe hotel in Brugge dat je daarenboven ook nog eens laat genieten van een deugddoend binnenzwembad. Dé plaats om even alle drukte van de dag aan zich te laten passeren. Hotel Die Swaene kun je niet bij de goedkope hotels Brugge onderbrengen maar het is absoluut de moeite waard om er één of meerdere nachten te overnachten.

Dit zijn twee van de absoluut beste hotels Bruges waar men kan logeren in een echt luxury hotels bruges. Om van de voordelen van een kamer aan goedkope prijzen te genieten kun je makkelijk een kijkje nemen tussen de aanbiedingen op het internet.

Ik hou erg veel van Brugge en het Brugse Ommeland, dat zich tot helemaal in Zeeuws-Vlaanderen uitstrekt, de polders, de wijdse vergezichten, de natuur, het lekker eten, de sportieve mogelijkheden, enz.. Maar soms verkies ik toch om eens een bruisende, kosmpolotische stad in te duiken, zo ben ik net terug van een heerlijke paar dagen op hotels Londen, zou ik iedereen aanbevelen eens te doen!

 

23:32 Gepost door stephanis in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brugge, hotels, hotel, vakantie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.